formats

Draga djeco,

u Muzeju je (BEZ)VEZE! Zanima vas o čemu se radi!?

Otkrit ćemo vam samo da ćete igrajući se naučiti mnogo toga novog o tvornicama koje su postojale u Rijeci. Gledat ćete filmove, crtati, pogađati, “telefonirati”!

Dođite s nama proslaviti 20. rođendan Muzeja! Vidimo se!

 

(bez)veze 2

 

 

Dragi roditelji i nastavnici,

radionica se održava povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja i u sklopu 19. muzejske edukativne akcije Hrvatskog muzejskog društva, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Riječ je o edukativno-kreativnom programu koji se u Muzeju održava kao nadopuna već ranije započete radionice na temu izložbe Riječka industrijska priča – RIP.

Program traje dva školska sata. Prvi se dio odnosi na stručno vodstvo po izložbi, prilagođeno uzrastu sudionika, i na gledanje dokumentarnog filma o riječkoj industriji danas i u vrijeme njena vrhunca, dok je drugi dio predviđen za edukativnu igru i kreativno stvaralaštvo. Svaki polaznik ima zadatak objasniti/opisati suigračima barem jedan riječki proizvod, a kad oni pogode o čemu je riječ slijedi crtanje tog predmeta. Crteži se potom nižu na konce, na čije se završetke stavljaju plastične čaše čime nastaje poznata dječja zabavna igračka, odnosno “telefon na žicu”. Djeca sjedeći u krugu, s isprepletenim “žicama” i “slušalicama” u rukama, govore što su novo naučili, te izmjenjuju dojmove o svemu viđenom.

vrijeme održavanja: od 18. travnja do 18. svibnja 2014. (termini se dogovaraju individualno)

trajanje: 1h i 30 min

voditeljice: Deborah Pustišek i Ema Aničić

Svi zainteresirani mogu se javiti telefonski: 051 336 711; 051 336 521 ili putem elektroničke pošte: info@muzej-rijeka.hr.; deborah.pustisek@muzej-rijeka.hr.