formats

Do 7. ožujka 2014. učenici srednjih škola mogu posjetiti u Muzeju grada Rijeke izložbu „Giovanni Rubinich – arhitektonski opus“. Stručno vodstvo po izložbi nije zamišljeno na klasičan način, već se temelji na poticajnom razgovoru stručne osobe s mladim posjetiocima, koji za cilj ima približavanje teme izložbe.

Vodstvo je osmišljeno na način da se posjetiocima na primjeren način predstavi opus značajnog riječkog arhitekta Rubinicha, koji je u gradu na Rječini ostvario sedamdeset projekata u prvoj polovici 20. stoljeća, ali i da ih se potakne na razmišljanje o značaju graditeljstva općenito – od prvih ljudskih nastambi do objekata bez kojih ne možemo zamisliti današnju svakodnevicu.

Svako je vodstvo prilagođeno uzrastu sudionika. Prijave se vrše telefonski (051 336 711; 351 092) ili putem elektroničke pošte (info@muzej-rijeka.hr). Termini se dogovaraju individualno. Predviđeno trajanje je od 35 do 45 minuta. Cijena ulaznice je 10 kn po učeniku. Molimo da prilikom prijave napomenete jesu li učenici sudjelovali u radionici „Grad i mi“ u sklopu izložbe „Emilio Ambrosini“ iz 2011.